Leon Hazenoot

Bij toeval kwam ik op Instagram een paar foto's tegen van Jeanette. Wat mij meteen opviel was haar eigen stijl van fotografie en de diversiteit van haar werk. Daarbij bleken we ook nog in dezelfde plaats te wonen. Dus even Googelen wie ze was en via haar website bleek dat ze ook workshops en photowalks organiseerde. Iets waar ik als lerend fotograaf vaak naar ben geïnteresseerd, er is immers geen betere manier de verschillende technieken van fotografie direct in de praktijk te kunnen leren van een professionele fotograaf.

Daarom heb ik dus ook contact opgenomen met Jeanette om een photowalk te boeken. Wat heel fijn is aan Jeanette, is haar persoonlijke aandacht aan je niveau en waar je interesses liggen. Daarmee stemt ze de invulling van de photowalk heel goed af op je eigen kunnen en weet precies op welke aandachtspunten jij kan verbeteren. Tesamen met een hele vriendelijke benadering en vrije ingeving, was mijn ervaring alleen maar positief. Ze neemt de tijd voor je vragen en ook na de photowalk zelf, neemt ze de tijd om je werk achteraf te beoordelen. Zeker de moeite waard dus. 

Recensie Photo Walk

Vincent Kalkman

In de manuele (M) stand foto’s maken is zoveel leuker dan in de automatische (iA) stand. 

Dankzij Jeanette heb ik mijn fototoestel leren gebruiken en weet ik eindelijk wat ik aan het doen ben. Bij haar thuis kreeg ik, ondanks de gepaste afstand ivm Corona, een duidelijke uitleg over hoe mijn fototoestel werkt en hoe ik er mooie foto mee kan maken.  Naast de theorie over o.a. ISO, Aperture en sluitertijd en wat verandering van het ene consequentie heeft op het andere, heb ik ook geleerd hoe ik vóórdat ik de ontspanknop indruk de compositie kan bepalen. 

Na de theorie en wat praktijk oefeningen zijn we naar buiten gegaan en het geleerde in de praktijk gebracht. Aangezien ik wil focussen op dierenfotografie heeft ze mij tijdens de oefeningen buiten meteen aan mijn eerste mooie dierenfoto’s geholpen (zie hieronder). 

Een workshop bij haar is zeer waardevol als je net begonnen bent met fotograferen of als je tot nu toe nog steeds in de automatische stand (iA) fotografeert. 

IMG_7903

Recensie Help, hoe werkt mijn camera?